marinari

Valabilitatea carnetului de marinar va fi prelungită de la doi, la cinci ani. Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor s-au întâlnit cu ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu pentru a discuta problemele importante cu care se confruntă navigatorii români.

Reînnoirea documentelor pentru voiaje este sinonimă cu cozile petrecute la diferite instituții și cabinete medicale autorizate care să dea undă verde marinarilor pentru a pleca pe mare. Din doi în doi ani, marinarii erau nevoiți să înfrunte nu doar valurile, ci și birocrația. După lungi negocieri între Sindicatul Navigatorilor, Ministerul Transporturilor și ANR, această situație pare că s-a rezolvat. Valabilitatea carnetelor va fi prelungită la cinci ani.

Propunerea valabilității carnetului de marinar de la doi ani la cinci ani a fost acceptată de ministrul transporturilor si urmează să se transpună într-o hotărâre de guvern.

Reprezentanții navigatorilor au mai pus pe masa ministrului o problemă importantă cu care se confruntă personalul navigant în aceste vremuri pandemice. Amenzile date de către DSP navigatorilor care nu completează formularele digitale la intrarea în țară. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a promis că problema va fi clarificată cu cei de la DSP, iar decizia va fi inclusă în următoarea hotărâre a Grupului de Comunicare Strategică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…