brutari

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va continua să crească și în perioada următoare.

De vină sunt creșterea tarifelor la energie și gaze, dar și majorarea record a prețului la grâu. Scumpă sau nu pâinea se cumpără însă la fel de bine.

Frământată cu grijă de brutari iscusiți această pâine costa astăzi cu câțiva lei mai mult decât în urmă cu o lună, deși rețeta a rămas aceeași. De vină este majorarea prețurilor pentru făină și utilități.

Dacă la rafturile brutăriilor de cartier, prețul pâinii a crescut cu aproximativ 10 la sută, în marile fabrici tariful a urcat și cu 30 la sută, odată cu explozia prețului la grâu de la 140 euro la 270 euro tona, scumpirea carburanților și a prețurilor pentru polițele RCA.

Scumpă sau ieftină, pâine este la fel de cerută. Constănțenii recunosc că nu se pot lipsi de ea indiferent de cât va ajunge să coste.

Specialiștii spun că scumpirea pâinii va avea un impact major în special în rândul oamenilor cu venituri reduse, unde consumul de pâine este, în general, mai mare.

România este cel mai mare consum individual de pâine din țările UE. 38% dintre români o consumă zilnic, preferată fiind pâinea albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…