Vestigii arheologice puse în valoare

Vestigii arheologice de peste 2600 de ani, puse în valoare, în centrul istoric al Constanței. Situl arheologic a fost descoperit în urmă cu patru ani, iar după finalizarea cercetărilor, arheologii au concluzionat că vestigiile datează din perioada elenistică. Proprietarii terenului unde au fost descoperite vestigiile vor realiza o galerie expozițională la subteranul clădirii care urmează să se construiască.

În urma săpăturilor la adăncimi de până la 10 metrii au fost găsite obiecte prețioase, dar și o fântănă antică, cu apă salmastră, un amestec de apă dulce și sărată. Despre situl ce reprezintă zidul unei construcții romane ne-a vorbit și directorul Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța.

Unul dintre proprietarii terenului a transmis că a fost calculat minuțios fiecare detaliu legat de realizarea micului muzeu. Fiecare perete va reprezenta un segment al perioadei istorice, iar zona va fi deschisă publicului larg.

Constănțenii care cunosc valoarea nestemată a zonei peninsulare, știu că aceasta trebuie protejată cu strictețe. Galeria expozițională va fi construită pe strada 9 Mai și ar putea fi gata în aproximativ doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…