vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Vestigii descoperite la Teatrul Fantasio

Vestigii descoperite la Teatrul Fantasio

de Ileana Gheorghiu

Au fost identificate vestigii în interiorul Teatrului Fantasio. Arheologii au făcut săpături și au descoperit continuarea zidului de incintă al cetății antice Tomis, în timpul lucrărilor de reabilitare și consolidare a clădirii.

Vestigiul va fi propus pentru conservare la vedere chiar în incinta teatrului unde a fost descoperit.

Cercetătorii se așteptau ca zidul cetății să continue pe sub clădirea teatrului, având în vedere că un alt fragment a fost găsit peste drum de Teatrul de Stat. Astfel, arheologii vor continua săpăturile în tandem cu lucrările de reabilitare și renovare ale teatrului, iar specialiștii din domeniu împreună cu autoritățile intenționează ca descoperirile să fie valorificate la teatru.

Primăria Constanța, proprietarul clădirii în care funcționează teatrul va decide dacă descoperirea arheologică va fi valorificată ca atare în interiorul instituției.

Încântat de recenta descoperire este și directorul teatrului care își dorește ca vestigiile să fie puse în valoare în incinta clădirii, iar oamenii să poată îmbina atunci când vin să vizioneze o piesă de teatru, cultura și pasiunea pentru istoria orașului.

Clădirea în care funcționează Teatrul Fantasio a fost ridicată în anul 1927 de filantropul constănțean de origine greacă Demostene Tranulis , iar acum este supusă lucrărilor de renovare și reabilitare. Conform contractului, acestea ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul anului în curs.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult