duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News Vezi calendarul competițiilor la care participă sportivii legitimați la CSM Constanța

Vezi calendarul competițiilor la care participă sportivii legitimați la CSM Constanța

de Redacția Dotto

Perioadă plină de provocări pentru sportivii constănțeni, angrenați în competiții naționale și internaționale. La tenis de masă și atletism Constanța are reprezentanți în lotul României pentru Jocurile Francofoniei de la Kinshasa, în țară începe un nou campionat la Rugby în 7, canotajul este prezent la Campionatul Mondial U19 din Franța, iar micii cicliști CSM Constanța luptă pentru medalii naționale. Nici șahul nu lipsește din calendar.

== Șah ==

Șahistul Mircea Andrei Cazan, legitimat la CSM Constanța, va participa, în weekend, la Timișoara Grand Prix Rapid – „Memorialul Cristian Foișor”. Concursul Open se desfășoară în orașul de pe Bega, pe 5 și 6 August, și este cea de-a 3-a etapă a circuitului Grand Prix România. Mircea (15 ani) are un rating ELO de 1764, locul 187 în concursul de la Timișoara, la startul căruia se vor alinia 362 de competitori.

== Atletism ==

Petronela Simiuc a fost inclusă în lotul României pentru cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei, competiție care are loc la Kinshasa (Republica Democrată Congo), în perioada 28 Iulie – 6 August. Atleta de la CSM Constanța este proaspăt medaliată cu bronz în proba de 1500m la Campionatele Balcanice de la Kraljevo.

Alexandru Toader participă la Campionatul Național de Probe Combinate pentru Seniori, a cărui etapă finală are loc pe stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București, în 5 și 6 August. Atletul CSM Constanța, care concurează încă la categoria tineret, ia startul în proba de decatlon, în compania celor mai buni sportivi din țară.

== Rugby LNR==

CSM Constanța și-a aflat programul din faza a doua a Ligii Naționale de Rugby, în care va lupta pentru calificarea în semifinalele campionatului! Cele 10 etape se vor desfășura în perioada 12 August – 25 Noiembrie. Echipa antrenată de Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir a fost repartizată în Grupa B, alături de CSU ELBI Cluj, CSM Bucovina Suceava, CSM Galați și CSA Steaua. Debutul va fi Sâmbătă, 12 August, în deplasare, cu CSM Galați (etapa 1). Următoarele meciuri din tur vor fi pe 28 August, acasă, cu CSM Bucovina Suceava (etapa 3), pe 2 Septembrie, în deplasare, cu CSA Steaua (etapa 4) și pe 16 Septembrie, acasă, cu CSU ELBI Cluj (etapa 5). Meciurile din retur vor avea loc pe 23 Septembrie, 7 Octombrie, 18 Noiembrie și 25 Noiembrie. Băieții noștri sunt neînvinși în acest sezon, cu 6 victorii în tot atâtea meciuri jucate în prima parte a campionatului! Succes în continuare! Hai, Constanța!

== Rugby 7s==

Rugbiștii CSM Constanța încep Campionatul Național de Rugby 7s, pe Stadionul Parcul Copilului din București. Sâmbătă, 5 August, 14 echipe vor lupta pentru primele 8 locuri care asigură calificarea în Campionatul Național Elită. Echipa noastră va juca în Grupa a 2-a, cu RC Grivița (ora 10.30) și CSU Phoenix Brașov (ora 12.00). Dacă își vor câștiga grupa, băieții noștri vor juca în semifinalele 1-4, de la ora 15.30, cu câștigătorii grupei a 3-a, din care fac parte CSM Galați, CS Poli Iași, CSU Alba Iulia și CS Rapid.

== Canotaj ==

Delegația României U19 se află la Campionatele Mondiale de Canotaj U19 din Franța. În perioada 3-7 August, la Paris, are loc competiția la care sportivii legitimați la CSM Constanța vor lua startul. Sergiu Anfimov va fi prezent în echipajul de 4 rame fără cârmaci, Totolici Denis Silviu la 4 vâsle, în echipajul de 8+1 Filip Constantin și Simion Darius la proba masculină și Despa Irina în echipajul 8+1 în proba feminină.

== Ciclism ==

Micii cicliști CSM Constanța iau startul la Campionatul Național de Șosea pentru Copii. Sportivii antrenați de Victor Bănescu vor concura pe 5 și 6 August la competiția găzduită în acest an la Cîrligele, în județul Focșani.

== Tenis de masă ==

Elena Zaharia și antrenorul Viorel Filimon sunt reprezentanții CSM Constanța în lotul de tenis de masă al României pentru Jocurile Francofoniei de la la Kinshasa. Triplu medaliată cu aur la Campionatele Europene de Juniori, Elena Zaharia și-a trecut deja un aur în palmares și la competiția din Africa, alături de Eduard Ionescu, la echipe mixte. Cei doi evoluează și în probele individuale, dar și la dublu mixt.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult