Victorie mare! Romania a învins Muntenegru cu scorul de 36-27 în campania de calificare la Euro 2022 – handbal masculin
Home Actualitate Victorie mare! Romania a învins Muntenegru cu scorul de 36-27 în campania de calificare la Euro 2022 – handbal masculin
Actualitate - Sport - duminică 8 noiembrie 2020

Victorie mare! Romania a învins Muntenegru cu scorul de 36-27 în campania de calificare la Euro 2022 – handbal masculin

În jocul diputat la Baia Mare, probleme au fost doar în startul partidei, când oaspeții s-au desprins la 5-1. Rareș Fortuneanu a intervenit în forță cu un time-out, iar lucrurile s-au reglat imediat. Apărarea a rezolvat toate problemele. Tricolorii au închis culoarele, au pus tot mai mult presiune pe atacul în șapte oameni al Muntenegrului, și-au forțat adversarii să greșească foarte des. Astfel, au început să marcheze și goluri ușoare, iar în câteva minute au preluat conducerea: 7-6. Două goluri i-au apaținut portarului Ionuț Iancu!

România a prins foarte multă încredere și s-a urcat pe un val uriaș, în fața căruia oaspeții nu au mai avut ce face. Spre finalul primei reprize, prima reprezentativă s-a desprins la 16-11.

După 16-13 la pauză, România a continuat să joace dezinvolt și a găsit mai mereu soluții și în atac. Tricolorii au marcat aproape la fiecare fază, au „lovit” de pe toate pozițiile. O eficiență rar întâlnitiă pentru naționala masculină! La fel de important, băieții lui Rareș Fortuneanu nu au mai avut căderi, au ținut un ritm susținut, astfel că au ajuns să conducă la 9 goluri în minutul 53, scor 32-23. România a jucat tot timpul cu gândul la Euro 2022, astfel că nu s-a relaxat nici la acest scor. Golaverajul poate juca la rândul lui un factor important. La final, naționala s-a impus cu 36-27. Un rezultat care înseamnă mai bine de 50% din calificare!

Iancu 2 goluri, Popescu; Bujor 8, Ghiță 6, Căbuț 6, Sadoveac 3, Negru 6, Fenici 1, Dedu 1, Buzle 1, Dumitriu 1, Thalmaier 1, Racoțea, Szasz, Csepreghi, Fotache

După jocul de la Baia Mare rămâne doar o victorie clară, cum nu a existat alta în ultimii ani în fața unei reprezentative mai bine cotate, cu patru prezențe consecutive la Europene. Plecând de la premisa că statul Kosovo nu va conta în lupta pentru calificare, fiind dintr-un eșalon inferior valoric, România a ajuns la un succes distanță de calificarea la Euro 2022. Conform calculelor hârtiei, tricolorii ar avea nevoie de cel puțin trei puncte din partidele cu Suedia și Muntenegru pentru a-și atinge obiectivul, iar primele două au venit după acest 36-27. În această campanie mai urmează încă două partide cu Muntenegru în deplasare și Suedia acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Curtea de Justiție a Uniunii Europene posibil sa condamne România pentru înființarea SIIJ

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, a declarat miercuri că există pos…