Victorie pentru elevii constănțeni, au obținut bursele
HomeBreaking newsVictorie pentru elevii constănțeni, au obținut bursele
Breaking news - 4 săptămâni în urmă

Victorie pentru elevii constănțeni, au obținut bursele

Consilierii locali au votat în această dimineață acordarea burselor pentru elevii constănțeni. Cei 27 de consilieri locali municipali constănțeni s-au întrunit, în această dimineață, în sistem on-line, într-o ședință extraordinară. Pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte de hotărâre: rectificarea bugetară și acordarea burselor școlare. 4,61 milioane de lei se vor cheltui, în plus, din bugetul local pentru bursele școlare, exceptând-o pe cea socială pentru care exista alocarea bugetară, a explicat primarul Constanței, Vergil Chițac. Proiectele au fost aprobate în unanimitate.

Vergil Chiţac:

Proiectul de hotărâre pe care vi-l propunem spre vot stabileşte cuantumul burselor după cum urmează: bursele de performanţă – 1000 de lei pe lună, bursele de merit – 100 de lei pe lună, bursele de studiu – 250 de lei pe lună şi bursele de ajutor social – 250 de lei pe lună”.

El a mai precizat că este vorba de 44 de burse de performanţă, 11.508 – burse de merit, 490 burse de studiu şi 3749 burse de ajutor social. 

Şedinţa Consiliului Local Municipal de săptămâna trecută pe tema burselor s-a desfăşurat cu scandal. Proiectul de hotărâre prevedea doar plata burselor sociale. Sabina Spătariu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, a afirmat în ședință că va fi făcută plângere penală tuturor consilierilor care vor vota proiectul. În replică, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, i-a transmis că s-ar putea alege ea cu plângere penală pentru presiune înaintea unui vot. Proiectul respectiv nu a fost aprobat, după ce consilierii USR-PLUS şi PSD au votat fie împotrivă, fie s-au abţinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Ivan Patzaichin se retrage din grupul consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării

Am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect… sursa: Faceb…