joi, 13 iunie, 2024
Home Actualitate VIDEO: Percheziții pentru înșelăciune cu panouri voltaice, în valoare de sute de mii de lei

VIDEO: Percheziții pentru înșelăciune cu panouri voltaice, în valoare de sute de mii de lei

de Redacția Dotto

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare Constanța, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, efectuează 5 percheziții domiciliare.

Activitățile sunt derulate în municipiul București și județul Timiș, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că o societate comercială, cu sediul în municipiul București și spațiu de depozitare în județul Constanța, ar fi încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu o firmă din județul Timiș, prin care s-ar fi obligat să-i livreze acesteia 1.829 de panouri fotovoltaice, în valoare de aproximativ 880.000 de lei.

Pentru achiziționarea bunurilor respective, societatea comercială din județul Timiș ar fi plătit în avans 300.000 de lei, în baza unui ordin de plată falsificat.

Ulterior, societatea comercială din județul Timiș nu ar fi achitat valoarea bunurilor livrate și ar fi comercializat panourile voltaice respective către alte două societăți comerciale, din județul Timiș, la un preț sub cel de achiziție.

În cauză urmează a fi pus în executare un mandat de aducere.

Cercetările în acest caz sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult