VIDEO. Reținut pentru furt de produse petroliere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – I.P.J. Ialomița, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire.

Perchezițiile au avut loc, pe 14 noiembrie, în județele Ialomița și Brăila (localitățile Roșiori, Ștefănești, Ianca, Filipești și Vișani).

Polițiștii au ridicat 7.000 de litri de produs petrolier și alte bunuri susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracțională.

Din cercetări a reieșit faptul că, 4 persoane bănuite, prin diferite moduri de operare, ar fi sustras produse petroliere dintr-o stație de extracție a gazelor naturale, pe care ulterior le-ar fi păstrat pentru consum propriu sau le-ar fi comercializat către terțe persoane.

VIDEO. Reținut pentru furt de produse petroliere

În cursul zilei de ieri, 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, din județele Ialomița și Brăila au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Astăzi, 15 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale urmează să îi prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, cu propunerea de luare a unor măsuri preventive.

La activitate au participat alături de polițiști și efective ale inspectoratelor județene de jandarmi Ialomița și Brăila.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de suportul tehnic al ROMGAZ S.A..

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…