VIDEO. Tulcea: 100 de hectare de teren s-au făcut scrum

100 de hectare de teren s-au făcut scrum seara trecută la Tulcea, în comuna Niculiței.

Alarma s-a dat în jurul orei 18:00. Un apel la 112 anunța că pe dealurile din zona Niculiței ard hectare întregi de vegetație uscată. Imediat pompierii Detașamentului Tulcea au intervenit cu două autospeciale de stingere. Echipajele au reușit în scurt timp să localizeze incendiul și să-l țină în limitele găsite, iar în jurul orei 23:30, toate focarele au fost lichidate, misiunea fiind încheiată după mai bine de 5 ore de luptă cu focul.

Pompierii spun că în urma incendiului au fost afectate aproximativ 100 de ha de vegetație uscată și miriște, iar riscul ca flăcările să ajungă la lizieră și arbori a fost limitat. Cauza probabilă de producere a incendiul a fost focul deschis în spații deschise.

Pompierii fac încă o dată un apel către populație să nu dea foc vegetației uscate și miriștilor de pe terenuri ori din gospodării. Riscul ca incendiul să scape de sub control este unul ridicat, iar urmările pot fi unele devastatoare. Salvatorii amintesc și faptul că arderea vegetației uscate este stric interzisă și se pedepsește cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…