VIDEO. Tutun de contrabandă confiscat în Vama Negru Vodă

Lovitură dură pentru contrabandiști. Polițiștii de frontieră de la Negru Vodă au confiscat 180 de kilograme de tutun, ascuns sub remorca unui camion.

Mașina care transporta tutunul de contrabandă era înmatriculată în Bulgaria și condusă de un cetățean bulgar în vârstă de 59 de ani. Aceasta a fost oprită pentru control la Vama Negru Vodă, moment în care polițiștii au descoperit în lăzile de depozitare de sub semiremorcă mai multe cutii de carton, care conțineau o substanță vegetală specifică tutunului vrac. Marfa nu fusese declarată.

O echipă din cadrul Autorității Vamale Române a fost chemată pentru a prelua probe, iar poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu și au întocmit actele de urmărire penală pentru contrabandă. Întreaga cantitate de tutun a fost confiscată.

Redăm mai jos comunicatul integral al Gărzii de Coastă

180 kg de tutun ascunse în lăzile de depozitare de sub remorca unui camion, descoperite în P.T.F. Negru Vodă. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit sub remorca unui camion, în P.T.F. Negru Vodă, mai multe cutii care conțineau aproximativ 180 kg de tutun.

În data de 29.10.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, pe sensul de intrare în țară, au efectuat controlul asupra unui autocamion înmatriculat în Bulgaria, condus de către un cetățean bulgar în vârstă de 59 de ani.
Astfel, în urma controlului specific, polițiștii de frontieră au descoperit în lăzile de depozitare de sub semiremorcă mai multe cutii de carton, care conțineau substanță vegetală specifică tutunului vrac, nedeclarată.
Ca urmare a celor constatate, la fața locului s-a prezentat o echipă operativă din cadrul Autorității Vamale Române care au prelevat și ridicat probe de substanță vegetală în vederea expertizării.
Poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de tutun a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor
„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Germania: popularitatea guvernului se prăbușește

Formaţiunea social-democrată SPD s-a reunit în congres la Berlin, dar delegaţii nu au mai …