vineri, 14 iunie, 2024
Home Actualitate Vinerea Mare pentru catolici

Vinerea Mare pentru catolici

de Redacția Dotto

Este Vinerea Mare pentru credincioșii romano-catolici și reformați din România.

Este ziua în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să țină post. Aceasta este ultima zi din Săptămâna Patimilor. Duminică, cei peste un miliard de credincioși romano-catolici și protestanți sărbătoresc Sfintele Paști.

Vinerea Neagră, cum este numită în popor, este o zi de înstristare pentru toţi creştinii romano-catolici, pentru că Mântuitorul a fost răstignit pe cruce. Astăzi, cine poate ţine post negru până la asfinţitul soarelui sau măcar renunţă la anumite produse din meniu, iar treaba din gospodărie trebuie abandonată cel puțin până la asfințitul soarelui. Azi este o zi dedicată sufletului.

Credincioşii participă la liturghie, iar la sfârşit se împărtăşesc cu ostie, un aluat nedospit, simbolizând trupul Mântuitorului Iisus Hristos.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult