Vizită importantă la 45 de ani de la semnarea Proclamației de înfrățire dintre Constanța și Yokohama

La 45 de ani de la semnarea Proclamației de înfrățire dintre orașele Constanța și Yokohama, o delegație condusă de domnul Hashimoto Toru, directorul Biroului de afaceri internaționale din Yokohama, a efectuat o vizită la Constanța, în perioada 11-13 noiembrie. 

Obiectivul prioritar al vizitei l-a reprezentat discutarea și convenirea priorităților de cooperare pentru perioada următoare, inclusiv a detaliilor privind organizarea unor evenimente culturale pentru celebrarea celor 45 de ani de înfrățire, evenimente planificate a avea loc în luna mai 2023, în cadrul programului local de celebrare a Zilei Orașului Constanţa.  

Delegația din Yokohama a vizitat cu această ocazie Lampa Japoneză din Parcul Tăbăcăriei, monument oferit cadou de municipalitatea Yokohama orașului nostru încă din anul 1982, la cea de-a cincea aniversare a înfrățirii celor două orașe.  

Totodată, oaspeții au avut posibilitatea de a participa la Colocviul Național de Haiku organizat de Societatea de Haiku din Constanța, la mai multe evenimente locale organizate în perioada respectivă, dar au avut și posibilitatea de a vizita orașul și de a afla despre numeroasele proiecte aflate în derulare la nivelul municipiului. 

Pentru anul 2023, cele două municipii își propun organizarea unor activități culturale și artistice comune, precum și crearea unei „grădini japoneze” în Parcul Tăbăcăriei, cu sprijinul și implicarea primăriilor celor două municipii.  

Vizită importantă la 45 de ani de la semnarea Proclamației de înfrățire dintre Constanța și Yokohama

Delegația primăriei Yokohama a folosit acest prilej pentru a cunoaște mai bine regiunea extinsă a Mării Negre, a cărei valoare strategică la nivel global este apreciată a fi, la Tokyo și Yokohama, în creștere exponențială. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…