vineri, 14 iunie, 2024
Home DOTTO News Vlad Pascu rămâne în arest

Vlad Pascu rămâne în arest

de Redacția Dotto

Vlad Pascu rămâne în arest! Încercările avocaților lui eșuează din nou. Magistrații de la Tribunalul Constanta i-au respins contestațiile privind schimbarea măsurii arestului preventiv și prelungirea acestuia iar la Medgidia, judecătorii au nevoie de mai mult timp ca să decidă dacă îi interzic lui Pascu vizitele, după ce acesta a comis o nouă abatere disciplinară.

Săptămâna trecută avocații care il reprezintă pe Vlad Pascu au cerut judecătoriei Mangalia schimbarea măsurii arestului preventiv cu o una  mai blândă. În plus au solicitat ca masura arestului preventiv, care se apropia de expirare să nu mai fie prelungită. Numai că magistrații le-au respins pe ambele. Așa că s-a făcut contestație iar astăzi magistrații de la Tribunalul constanța au luat în discuție cele două cereri. Avocatul lui Pascu a susținut că în acest moment poate înlocui arestul preventiv cu arest la domiciliu, mai ales că asta nu înseamnă o libertate ci doar ca se schimbă locația. În plus trecerea celor 10 luni de la tragedie au făcut ca inculpatul să nu mai reprezinte un pericol pentru societate iar starea de pericol nu mai există nici ea. Mai mult decat atât acesta susține că tânărul nu are antecedente penale și are o familie care se ocupa de el.  

Procurorul insă nu a fost de acord cu motivele expuse de apărare și au solicitat respingerea celor două contestații, lucru care de altfel s-a si prelungit. Pascu rămâne în continuare în arest prevenit, măsură care i-a și fost prelungită. Tot astăzi Vlad Pascu a avut termen și la Judecătoria Medgidia, magistrații de acolo, luând în discuție contestația făcută de avocații tânărului la raportul disciplinat întocmit de judecătorul delegat al Penitenciarului Poarta Alba ca urmare a unor noi abateri.

In acest caz instanța a decis să amâne luarea deciziei pentru luna septembrie. Ca urmare a abaterii constatate judecătorul delegat a propus ca Vlad Pascu să nu mai beneficieze de vizite pentru o perioadă de o lună de zile. Pascu nu a fost prezent astazi la nici una din instanțe, nici fizic și nici prin videoconferintă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult