vineri, 19 aprilie, 2024
Home Sport Vlad Soare, doctor în motoare

Vlad Soare, doctor în motoare

de Redacția Dotto
doctor

E doctor în motoare și a concurat într-o cursă de 24 de ore pe circuit de karting.

Vlad Soare este a treia generație de ingineri în motoare din familie, are un doctorat în domeniu, iar când a profesat în Marea Britanie a participat la o cursă de karting de 24 de ore.

Dacă îl întrebi de când este pasionat de mașini, Vlad Soare, campionul național la Super Slalom, spune că de când se știe.

 „Este o moștenire genetică și bunicul și tata erau ingineri de motoare, bunicul chiar a predat în Politehnică și tata a activat mult timp în domeniul” 

Vlad a terminat Politehnica în România, apoi și-a luat doctoratul în motoare la Valencia. Ani buni, el a lucrat în străinătate, iar în 2018, când s-a întors acasă, s-a apucat și de curse în Campionatul de Super Slalom.

„După ce mi-am vândut prima mașină, am luat-o pe asta, care încet, încet, de la o mașină de locul 5- 6 la general, a evoluat la locul 2 anul trecut și locul 1 anul acesta”

Când a profesat în Marea Britanie, pilotul a avut o experiență pe care nu o va uita curând. Timp de 24 de ore a concurat într-o cursă pe un circuit de karting.

„Am avut ocazia să fiu pe aceeași pistă cu piloți foarte, foarte buni”

Din punct de vedere fizic, experiența a fost una epuizantă.

„Să conduci la o cursă de 24 de ore e foarte solicitant, să conduci la limită, tur după tur, și mai ales să fii trezit la 3 dimineața, să știi că e rândul tău. La 3 dimineața, prioritatea ta numărul unul nu e să mergi foarte tare cu un kart”

Când participă la cursele de Super Slalom, Vlad se simte în elementul său.

„În acel minut în care trebuie să te concentrezi, atunci îți golești mintea de absolut orice altceva. Nu ai cum să procesezi mai multe informații sau să te gândești la altceva”

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult