marți, 16 aprilie, 2024
Home DOTTO News Vouchere de vacanță ar putea reveni în 2022

Vouchere de vacanță ar putea reveni în 2022

de Redacția Dotto
VOUCHERE VACANTA

Românii ar putea primi din nou vouchere de vacanță.

Alianța pentru Turism face presiuni la Guvern pentru reintroducerea tichetelor, începând cu luna ianuarie a anului viitor. Hotelierii cer și majorarea valorii voucherelor, stabilită acum la 1450 lei, dar și acordarea lor fără discriminare atât în sectorul public, cât și în privat.

Pe fondul crizei economice, în februarie, guvernul Cîțu, anunța suspendarea voucherelor de vacanță. S-a considerat atunci că în circulație se mai aflau suficient de multe tichete, astfel încât sectorul să nu fie afectat. Socoteala de la Guvern nu s-a potrivit însă cu cea din teren, iar hotelierii spun că dacă Executivul nu va reveni asupra deciziei, sectorul turistic va avea de suferit.

Pentru litoral, în special pentru hotelurile de doua si trei stele, lipsa voucherelor va avea un impact dezastruos. În unele unități, procentul celor care veneau cu vouchere de vacanță a fost și de 50%. Mai mult decat atât reprezentanții Alianţei pentru Turism cred că aceste vouchere trebuie acordate și tututor angajaților de la privat.

De la începutul anului până la 30 septembrie 2021, sectorul privat a alocat angajaţilor vouchere de vacanţă în valoare de peste 52 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 17% din valoarea totală a voucherelor emise în anul precedent. În plus valoarea voucherelor ar trebui modificată. În timpul sezonului, fie de iarna fie, de vara, acestea ar trebuie să aibă o valoare de cel putin 2200 de lei.

Voucherele de vacanță au determinat o creștere a numărului de unități de cazare clasificate, dar și dublarea locurilor de cazare în ultimii 10 ani. Hotelierii români spun că de acordarea voucherelor depinde și numărul de turiști pe care îi vor avea. Fără ele, majoritatea vor fi tentați să plece în concedii peste graniță.

Una peste alta emiterea de vouchere pentru anul 2022 va reprezenta un sprijin acordat industriei ospitalităţii în condițiile în care acest sector a fost extrem de grav afectat de pandemie.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult