Vreme extremă pe litoral

De la caniculă la furtuni puternice. Așa se pot descrie ultimele ore pe litoralul românesc. Vremea s-a dezlănțuit azi dimineață pe litoral, vântul a suflat cu putere și a măturat tot în calea lui.

Mai mulți copii care se antrenau cu caiacele pe lac au fost și ei surprinși de furtuna de vară. Pompierii au intervenit de urgență, iar o fetiță a fost transportată la spital în urma unui atac de panică. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au trimis o avertizare RO-ALERT de vreme rea pentru județul Constanța.

Vremea a schimbat foaia pe litoral. De la temperaturi caniculare, am trecut în această dimineață la furtuni și ploaie. Norii negrii au pus stăpânire pe cer, iar vântul a suflat cu 80 km/h, spulberând totul în cale. În Constanța și Eforie Nord au fost doborâți mai mulți copaci, un acoperiș a fost smuls în Năvodari, iar pe plajă s-au format vârtejuri de nisip.

10 copii care se antrenau cu caiacele pe lacul Siutghiol, în zona insulei Ovidiu, au fost surprinși de furtună în larg. Mai multe echipaje de salvare au intervenit și au reușit să îi recupereze de pe lac. Erau speriați și tremurau de frig, iar medicii le-au acordat îngrijiri.

O fetiță de 14 ani a suferit un atac de panică, după ce a căzut în apă. Copila a fost preluată de un echipaj de la ambulanță și transportată la spital.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis o avertizare RO-ALERT de vreme rea pentru județul Constanța. Vremea este la extremă, zilele acestea pe litoral. Meteorologii au emis un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, valabil până duminică, 16 iulie. Din acest motiv reprezentanții Primăriei au luat o serie de măsuri, vor stropi cu apă bulevardele și străzile principale pentru menținerea umidității aerului, iar oamenii se pot răcori și hidrata în incinta farmaciilor, unde vor beneficia gratuit și de măsurarea tensiunii arteriale. Totodată, medicii de la ambulanță ne recomandă să ne hidratăm corespunzător, să nu ieșim din casă la orele prânzului și să purtăm haine deschise la culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…