Home Actualitate Reacția Google după ce aplicația YouTube TV a fost eliminată din Roku Store
Actualitate - Media - luni 10 mai 2021

Reacția Google după ce aplicația YouTube TV a fost eliminată din Roku Store

Reacția Google după ce aplicația Google TV a fost eliminată din magazinul de aplicații Roku

Roku și Google trebuiau să reînnoiască contractul pentru YouTube TV, înlocuitorul de televiziune prin cablu de pe platforma TV Roku. Cele două companii nu au reușit să ajungă la un acord cu privire la noul contract, ceea ce a dus la retragerea YouTube TV din magazinul Roku.

În timp ce clienții Roku existenți pot utiliza în continuare aplicația YouTube TV, noii utilizatori nu pot să o acceseze. Vor putea vreodată cele două companii să-și soluționeze diferențele sau relația lor este distrusă pentru totdeauna? Google ignoră lipsa YouTube TV din magazinul de aplicații Roku TV și amenință să trimită dispozitive gratuite clienților.

Următorul episod interesant din această saga a fost difuzat vineri, când Google a anunțat într-o postare pe blog că urma să încorporeze aplicația YouTube TV în aplicația YouTube. YouTube și YouTube TV sunt aplicații distincte. În timp ce contractul pentru YouTube TV a expirat și aplicația a fost scoasă din magazinul Roku, contractul pentru YouTube expiră în ​​decembrie.

Deoarece aplicația YouTube funcționează în continuare, Google a reușit să introducă rapid în ea funcționalitatea YouTube TV. În meniul de navigare lateral, ultimul link din listă arată „Accesați YouTube TV”. Acest lucru nu este o noutate – este de fapt și modul în care funcționează YouTube Music, cu un fel de interfață de aplicație în cadrul unei aplicații.

Google transmite că „încă lucrează pentru a ajunge la un acord cu Roku pentru a asigura accesul continuu la YouTube TV pentru clienții noștri comuni”. Dar Google a trecut la amenințări, spunând: „Suntem și în discuții cu alți parteneri pentru a securiza dispozitive de streaming gratuite în cazul în care membrii YouTube TV se confruntă cu probleme de acces pe Roku”.

Acum câteva săptămâni, Google s-a oferit să „reînnoiască acordul pentru YouTube TV în condițiile rezonabile existente” cu Roku, astfel încât Roku pare să fie actualul „agresor”.

Motivul real al disputei dintre cele două companii pare să depășească cerințele codecului video AV1 ale Google pentru YouTube (probabil doar pentru dispozitivele noi) și se pare că aceste cerințe ar începe în decembrie, când expiră contractul principal pentru aplicația YouTube.

AV1 este un codec video de ultimă generație, fără redevențe, care va fi probabil următorul standard video de facto al industriei, deoarece este susținut de Google, Apple, Amazon, Netflix, Microsoft, Samsung, Intel, Facebook, Arm, Hulu și multe alte companii. AV1 economisește lățimea de bandă, dar necesită pentru decodarea hardware dispozitive mai complexe. Google vrea să facă din AV1 o cerință pentru YouTube, dar asta necesită noi cipuri, care sunt probabil mai scumpe decât cipurile mai vechi pe care Roku ar prefera să le folosească.

În mod separat, suntem, de asemenea, în conversații permanente, pe termen lung, cu Roku pentru a certifica că dispozitivele noi îndeplinesc cerințele noastre tehnice. Acest proces de certificare există pentru a asigura o experiență YouTube consistentă și de înaltă calitate pe diferite dispozitive, inclusiv a propriului Google – astfel încât să știți cum să navigați în aplicație și la ce să vă așteptați. Vom continua conversațiile cu Roku cu privire la certificare, cu bună credință, cu scopul de a pleda pentru clienții noștri comuni.” a transmis Google.

Pictograma Verificată de Comunitate

Deschideți în Google TraducereFeed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Caz de bullying la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna

Vineri, 11.06.2021, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat de către reprez…