Zâmbete și lacrimi de fericire, astăzi în Vama Isaccea

Sute de copii ucraineni care au ajuns pe pământ românesc au fost întâmpinați de polițiștii de frontieră cu jucării. Vameșii spun că încearcă să aducă astfel bucurie în sufletul copilașilor, care și-au părăsit casele și au fugit de război.

Cel puțin 47.000 de refugiați au intrat în România prin Punctul de Frontieră de la Isaccea începând cu 24 februarie, prima zi de război din Ucraina. Foarte mulți dintre acești refugiați sunt copii. Pentru a aduce un zâmbet pe chipurile lor, polițiștii de frontieră au decis să îi întâmpine cu jucării și au lansat Campania Valurile Speranței.

La Isaccea, valurile Dunării aduc cu ele jucării, umplându-le inima de bucurie copiilor care coboară de pe ferry-boat, spun polițiștii care au amenajat și un pod al jucăriilor între România și Ucraina. Astfel pe balustrada podului care desparte cele două țări sunt zilnic agățați ursuleți, iepurași și cățeluși de pluș, simbol al speranței și păcii.

Copiii, la rândul lor pot lăsa mesaje sau desene colorate. Toți cei care doresc să doneze jucării pentru copiii care ajung la Isaccea sunt rugați să meargă la sediul Gărzii de Coastă din Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…