A fost suficient ca mercurul să urce puțin în termometre și să bată vântul, pentru ca împătimiții sporturilor extreme să își pună costumele și să iasă pe mare. Câțiva tineri și-au înălțat zmeiele pe o plajă din Constanța și le-au lăsat să plutească deasupra mării. Pentru ei, sportul este egal cu libertatea. Constanța este sub cod galben de vânt. Acesta suflă la rafală și cu 80 km/oră.
Vant bun, echipament profesionist, talent si o doza de curaj. A fost reteta perfecta pentru cativa pasionati ai sporturilor extreme, singurii pe care vantul ii atrage ca un magnet spre mare. De cate ori vremea le permite nu rateaza nici o ocazie sa iasa pe mare.
Pentru toti kite-ul e o pasiune. Odata lansati pe valuri, cu greu se mai intorc la mal. Uneori nici macar gradele putine din aer sau din apa nu ii mai sperie. Ca sa poti insa sa poti practica acest sport este nevoie de cateva sedinte cu instructori specializati si evident de un echipament corespunzator care poate fi diferit in functie de anotimp, dar mai ales de nivelul de pregatire al practicantului. Ingredientul principal este vantul iar specialistii spun ca vom avea din plin zilele acestea la malul marii. Astazi au fost cele mai mari salturi.
Pentrui cei cu adevarati pasionati insa nimic nu mai conteaza atunci cand se afla pe mare. Senzatiile pe care le traiesc sunt atat de intense incat orice altceva este dat uitarii. Chiar si atunci cand vantul iti doboara zmeul.
Kite-surfing-ul este un sport destul de nou. A început la sfârșitul anilor 90, combinând placa de surf cu o parapantă. În ultimii 25 de ani, a devenit însă o disciplină de sine stătătoare și, de atunci, au apărut și primele echipamente speciale.