Zece unităţi sanitare din judeţul Constanţa nu au autorizaţie de securitate la incendiu.
Home Breaking news Zece unităţi sanitare din judeţul Constanţa nu au autorizaţie de securitate la incendiu.
Breaking news - luni 16 noiembrie 2020

Zece unităţi sanitare din judeţul Constanţa nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

Zece unităţi sanitare cu spitalizare continuă din judeţul Constanţa, dintr-un total de 18 astfel de unităţi, nu au autorizaţie de securitate la incendiu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” a informat, luni, că în anul în curs cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul instituţiei au efectuat 21 de controale la unităţile spitaliceşti din judeţul Constanţa, precum şi exerciţii de evacuare.

„În urma controalelor au fost aplicate 277 sancţiuni, 259 de avertismente şi 18 amenzi în valoare totală de 91.000 lei. În evidenţele inspectoratului funcţionează 18 unităţi sanitare cu spitalizare continuă, din care 10 construcţii nu au autorizaţie de securitate la incendiu, 7 sunt autorizate şi una nu necesită”, a transmis ISU „Dobrogea”.

Conform sursei citate, autorizaţia de securitate la incendiu reprezintă „actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situaţii de urgenţă judeţean, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren şi a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinţei esenţiale – securitate la incendiu – la construcţii, instalaţii tehnologice şi alte amenajări”.

Prin aviz de securitate la incendiu se înţelege „actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situaţii de urgenţă, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentaţiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinţei esenţiale – securitate la incendiu – a construcţiilor, instalaţiilor şi altor amenajări”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză Guvernul de batjocură faţă de elevi

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Ele…