joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Zeci de păsări flamingo au poposit în Delta Dunării

Zeci de păsări flamingo au poposit în Delta Dunării

de Redacția Dotto

Imagini rare vin din Delta Dunării. Zeci de păsări flamingo au poposit aici atrase, cel mai probabil, de liniştea locului și de abundența hranei. Specialiștii spun că păsările s-au oprit la noi în drumul lor spre teritoriile din nord și au găsit mediul perfect pentru o pauză.

Cel puțin 50 de păsări flamingo au numărat cei care le-au fotografiat pe brațul Sfântu Gheorghe.

„Flamingo mare sau roz din Nordul Africii urmeaza traseul migrational de-a lungul Marii negre, dinspre sud spre nord si invers toamna, si cateodata poposeste in Delta, pasarile se odihnesc. Mare parte dintre ele continua drumul spre peninsula Crimeea unde sunt niste lacuri saraturoase, foarte bune pentru cuibarit”

Adrian Balba – activist de mediu

În ultimii ani, atât specialiștii, cât și turiștii au putut vedea grupuri din ce în ce mai mari de flamingo în zona lacurilor din Delta Dunării.

„Noi ne-am dori inclusiv să cuibărească, să facă pui. Ar fi o bilă albă pentru biodiversitatea din Delta Dunării. Acum sunt într-o zonă de strictă protecţie.”

Bogdan Bulete – guvernatorul Deltei Dunării

Nu este prima oara cand flamingo ajunge in Romania. Anii trecuti, păsările epuizate de o migrațiue lungă, au poposit pe Lacul Nuntași si lacul Techirghiol.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult