Zi liberă pentru persoanele care se autorecenzează

A fost lansată platforma pentru autorecenzarea populației, o premieră pentru România. Începând de luni,14 martie și până la mijlocul lunii mai, românii se vor putea autorecenza online, de pe laptop, desktop, smartphone sau tabletă. Recensământul populației și al locuințelor ar fi trebuit să aibă lor anul trecut însă a fost amânat din cauza pandemiei.

Pentru prima dată chestionarul de recensământ nu va fi doar în limba română, ci în 16 limbi ale minorităților naționale de pe teritoriul României, dar și în limba engleză. În plus, tot în premieră anul acesta ne putem autorecenza online, iar datele noastre vor fi criptate din momentul în care acestea vor fi validate. Pentru a vă autorecenza trebuie să accesați site-ul www.recensamantromania.ro și să completați formularul de preinregistrare pentru toti membrii gospodăriei.

Cei care apelează la această metodă vor avea și beneficii, spun autoritățile care anunță că fiecare persoană care se autorecenzează va primi o zi liberă de la serviciu. Recensământul online va avea loc în perioada 14 martie – 16 mai. Apoi, în perioada 16 mai și 17 iulie va avea loc a doua etapă a recensământului pentru cei care nu au reușit să acceseze site-ul. Aceștia vor fi vizitați la domiciliu de către un recenzor care le va adresa o serie de întrebări și va înregistra răspunsurile pe tabletă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Patru clădiri emblematice din Constanța sunt puse în lumina…promovării

Patru clădiri emblematice din Constanța, iluminate arhitectural începând cu ziua de aniver…