miercuri, 24 iulie, 2024
Home DOTTO News Zile libere legale în 2022

Zile libere legale în 2022

de Redacția Dotto
Amenzile curg

Românii se vor putea bucura de 15 zile libere în anul 2022. Dintre acestea, nouă vor pica în timpul săptămânii.

Chiar dacă primele două zile libere ale anului au căzut în weekend 1-2 ianuarie, următoarea zi liberă va fi luni, oferind o minivacanță de 3 zile. Mai exact 24 ianuarie Ziua Unirii. Ca în fiecare an, Paștele și Rusaliile au câte două zile libere, dintre care prima este duminica. Ne putem aștepta ca Guvernul să stabilească și alte zile libere suplimentare pentru a se crea punți între unele sărbători legale și weekend. Conform legislaţiei în domeniul muncii, persoanele care aparţin altor culte religioase legale decât cele creştine beneficiază de două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale. Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult