Zilele Europene ale Arheologiei

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează o serie de evenimente dedicate copiilor și tinerilor cu ocazia sărbătoririi „Zilelor Europene ale Arheologiei”. Startul activităților educative și distractive va fi dat vineri, 16 iunie, la Casa de Cultură Murfatlar, în intervalul orar 12:00-16:00.

Copiii sunt invitați să participe la două ateliere de creație, iar sâmbătă și duminică distracția se mută în Parcul Verde din Cumpăna. Aici, specialiștii M.I.N.A.C. vor organiza ateliere de creație, vor identifica în nisip piese antice alături de micii arheologi, cu care vor porni apoi în căutare de comori.


Prietenii noștri, Cercetașii României, au pregătit o serie de ateliere interesante, de neratat. Temele acestora sunt: prezentarea organizației și istoria ei, orientare urbană și în natură, tehnici de supraviețuire, primul ajutor, adăposturi de urgență, noduri folositoare, jocuri cercetășești, pictură pe față.

Partenerii din cadrul Asociației Culturale „Tomis” au lustruit armurile și au pregătit uneltele și costumele pentru a prezenta publicului cum trăiau, munceau și se luptau oamenii acum sute și mii de ani. Astfel, sub coordonarea acestora, se vor realiza demonstrații în atelierele de pielărie, confecții zale, tors lână și tâmplărie.

Tinerii de la Cercul de ceramică din cadrul Palatului Copiilor Constanța vor deveni, pentru două zile, profesorii celor care li se vor alătura în redescoperirea metodelor antice de realizare a obiectelor din lut.

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța se va alătura evenimentului, oferind posibilitatea copiilor de a schimba între ei cărțile citite, aceasta fiind o modalitate gratuită și prietenoasă cu mediul de înnoire a bibliotecilor personale.

Profesori ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din loc. Cumpăna și nu numai, vor coordona ateliere distractive, unde cei mici, dar și cei mari, vor putea să își descopere noi pasiuni. Ei vă așteaptă la atelierele de chitară, lectură, pictură, puzzle și șah.

Copiii talentați din localitatea Cumpăna au pregătit o serie de momente artistice și demonstrații sportive cu scopul de a convinge alți tineri să se alăture acestor frumoase și dinamice activități. Astfel, Ansamblul Mugurașii Cumpenei va susține un spectacol de folclor, trupele AIO Kids, True Volt și South Side Crew au pregătit un program de street dance, iar Trupa Școlii de Balet Nicolae Spirescu va încânta publicul cu mișcările grațioase, specifice.

Nu vor lipsi de la acest eveniment nici micii sportivi de la Club Sportiv Victoria Cumpăna. Ne vor antrena în programul lor, echipele de scrimă, lupte și gimnastică ritmică.

Pentru toți organizatorii și participanții, mici și mari, actorii Teatrului pentru copii și tineret Căluțul de Mare din Constanța vor juca în aer liber piesa Cei trei purceluși, în regia lui Gheorghe Balint.

Evenimentul mai sus prezentat este posibil datorită ajutorului oferit de către Primăria Comunei Cumpăna, Primăria Orașului Murfatlar, a membrilor Lions Club Constanța și, desigur, a tuturor voluntarilor, profesorilor, copiilor și părinților implicați.

Programul evenimentului poate fi descărcat de pe site-ul muzeului:
https://www.minac.ro/calendar-evenimente.html

Pentru detalii suplimentare, apelați la nr. tel. 0723019616.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…