joi, 18 aprilie, 2024
Home Actualitate Ziua Jandarmeriei Române, la Constanța

Ziua Jandarmeriei Române, la Constanța

de Redacția Dotto

Anul acesta, în ziua de 3 Aprilie, se împlinesc 174 de ani de la data la care domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obștesc, prin semnarea actul de înființare a jandarmeriei și anume, ”Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, cu rolul de ”a priveghea siguranța publică, ținerea bunei rânduieli și aducerea la împlinire a legilor”. Prin această lege a fost dat statutul juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare.

Pentru marcarea acestui moment aniversar important pentru arma noastră, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a planificat o serie de activități, după cum urmează:

Ieri, 02 aprilie, de la ora 12.00 conducerea unității a organizat concurs de tir, într-un poligon special din municipiul Constanța, pentru jurnaliști, urmat de un meci de fotbal între o echipă a reprezentanților mass-media și o echipă a  jandarmilor constănțeni. De asemenea, tot în cursul zilei de ieri s-a desfășurat un campionat de minifotbal la care au participat opt echipe reprezentative ale detașamentelor operative și structurii de comandament

Miercuri,  03 aprilie a.c., în prezența întregului personal, la sediul unității se va arbora Drapelul Național, în acordurile Imnului Național și se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor a jandarmilor care au obținut rezultate meritorii în activitatea desfășurată.

Astfel, la ceas aniversar, patru ofițeri și 16 subofițeri, din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, vor fi înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, pentru modul exemplar în care și-au executat atribuțiile funcționale.

În cursul aceleiași zile, în poligonul Mangalia, jandarmii constănțeni vor avea ocazia să își demonstreze abilitățile în folosirea armamentului din dotare, în cadrul unui concurs de tir, ce va fi organizat în mod individual, pe două categorii, masculin/feminin.

Totodată, în perioada 08-24 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța va fi gazda a peste 500 de cadre didactice, copii preșcolari, elevi și părinți, în contextul programelor extracurriculare „Școala Altfel” și ”Săptămâna verde”.

La mulți ani tuturor jandarmilor, atât celor din țară, cât și celor aflați în misiuni internaționale!

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult