Este foarte greu astăzi să ne imaginăm o lume fără prognoze meteo. Fără informații care să ne ajute să ne planificăm ziua: de la cum ne îmbrăcăm, până la ce facem. Prognoza meteo și meteorologii ne ajută însă să planificăm mai mult decât o excursie în aer liber.

Cercetarea în meteorologie este esențială, mai ales în contextul schimbărilor climatice. Astăzi este Ziua Mondială a Meteorologiei, sărbătoare care i-a găsit pe toți specialiștii Centrului Regional Dobrogea în fața ecranelor.

Nou venită în echipa Centrului Regional de Meteorologie, Gabriela a emis astăzi, pentru prima dată o avertizare de vânt puternic pe litoral. Gabriela s-a alăturat echipei de meteorologi de 4 luni și este conștientă de importanța unei prognoze meteo corecte. Prognozele bazate pe impact, care informează publicul despre ceea ce va face vremea, sunt vitale pentru a salva vieți. Cu toate acestea, conform statisticii, o persoană din trei încă nu are acces la sistemele de avertizare timpurie. Prea des, avertismentele nu ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele.

Chiar și în ciuda avertismentului de vânt, primăvara ne-a zâmbit astăzi pe litoral. Cerul a fost senin, iar mercurul din termometre a arătat până la 9 grade Celsius. Vreme tocmai bună de sărbătoare, mai ales astăzi de Ziua Internațională a Meteorogiei.

Ziua mondială a meteorologiei marcheză activitatea pe care Serviciile Meteorologice şi Hidrologice Naţionale o desfăşoară 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, pentru a supraveghea vremea şi pentru a proteja viaţa şi bunurile.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…