marți, 25 iunie, 2024
Home DOTTO News Ziua Mondială a Meteorologiei

Ziua Mondială a Meteorologiei

de Redacția Dotto

Este foarte greu astăzi să ne imaginăm o lume fără prognoze meteo. Fără informații care să ne ajute să ne planificăm ziua: de la cum ne îmbrăcăm, până la ce facem. Prognoza meteo și meteorologii ne ajută însă să planificăm mai mult decât o excursie în aer liber.

Cercetarea în meteorologie este esențială, mai ales în contextul schimbărilor climatice. Astăzi este Ziua Mondială a Meteorologiei, sărbătoare care i-a găsit pe toți specialiștii Centrului Regional Dobrogea în fața ecranelor.

Nou venită în echipa Centrului Regional de Meteorologie, Gabriela a emis astăzi, pentru prima dată o avertizare de vânt puternic pe litoral. Gabriela s-a alăturat echipei de meteorologi de 4 luni și este conștientă de importanța unei prognoze meteo corecte. Prognozele bazate pe impact, care informează publicul despre ceea ce va face vremea, sunt vitale pentru a salva vieți. Cu toate acestea, conform statisticii, o persoană din trei încă nu are acces la sistemele de avertizare timpurie. Prea des, avertismentele nu ajung la cei care au cea mai mare nevoie de ele.

Chiar și în ciuda avertismentului de vânt, primăvara ne-a zâmbit astăzi pe litoral. Cerul a fost senin, iar mercurul din termometre a arătat până la 9 grade Celsius. Vreme tocmai bună de sărbătoare, mai ales astăzi de Ziua Internațională a Meteorogiei.

Ziua mondială a meteorologiei marcheză activitatea pe care Serviciile Meteorologice şi Hidrologice Naţionale o desfăşoară 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, pentru a supraveghea vremea şi pentru a proteja viaţa şi bunurile.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult