Amenzi

Poliţia Română împlineşte astăzi 200 de ani de existenţă. La Constanța evenimentul a fost marcat de o serie de activități dedicate copiilor, care au avut loc în Portul Tomis.

Experți în arme, criminaliști, ofițeri de la Rutieră și Forțele Speciale, cu toții le-au explicat celor mici, dar și părinților cum reușesc să fie atenți la tot ce mișcă și să ne protejeze 24 de ore din 24.

Dacă în ultimii doi ani activitățile dedicate Zilei Poliției s-au defășurat fie în cadru restrâns fie deloc, din cauza pandemiei, anul acesta, polițiștii au sărbătorit alături de cetățeni. Zeci de copii și părinți au fost prezenți la activitatea organizată de polițiștii constănțeni în Portul Tomis, unde vizitatorii au putut admira de aproape echipamentele și autospecialele din dotare.

Unii dintre copiii prezenți la eveniment visează deja că într-o zi vor face legea în oraș. Vor fi face parte din echipele celor ce ne protejează 24 din 24 de ore. Iar asstăzi au învățat alături de polițiști cât de important este să respectăm regulile și să ne protejăm viața.

Nu doar cei mici au fost încântați de activitate, ci și părinții care s-au bucurat alături de copii de atomsfera de sărbătoare de la malul mării.

Poliţia Română împlineşte a împlinit astăzi 200 de ani de existenţă. Alegerea acestei date este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol folosit pe drapelul actual al Poliției Române. Tot pe siglă apare și o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…