Ziua Veteranilor, la Constanța

Este Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. Autoritățile de la malul mării au adus un omagiu militarilor constănțeni care au căzut la datorie în teatrele de operații și le-au mulțumit tuturor celor care zi de zi își îndeplinesc misiunile cu onoare.

România participă la misiuni internaționale, chiar dinainte de a fi membră NATO, iar profesionalismul militarilor a contribuit la primirea noastră în această alianță, precum și în Uniunea Europeană, au transmis astăzi veteranii constănțeni.

Aceștia au cinstit astăzi memoria celor 30 de eroi constănțeni, care au făcut sacrificiul suprem în teatrele de operații și i-au salutat cu respect pe toți militarii care au jurat că își vor apăra țara chiar cu prețul vieții. Județul Constanța își plânge doi militari căzuți în luptă: Ionel Gheorghiță Drăgușanu și Adrian Postelnicu, ambii sublocotenenți postmortem. Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă pentru a marca Ziua Veteranilor în amintirea Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

O nouă acțiune a Farului în școli

”Marinarii” au vizitat astăzi Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanța. Prin …