Încă un restaurant turcesc din Constanța a fost închis temporar de comisarii OPC. Un control al acestora a scos la iveală o serie de nereguli grave: tăvile în care era ținută mâncarea erau murdare, materia primă era depozitată pe jos, hotele murdare și ele, iar cabluri electrice periculoase atârnau la vedere peste tot în restaurant.
Inspectorii mai spun că au găsit cantități mari de alimente care nu aveau etichete, deci nu se știa dacă mai sunt sau nu în termen pentru a fi consumate. OPC a închis restaurantul până la remedierea tuturor deficiențelor. Patronul a fost sancționat cu două amenzi, în valoare totală de 26.500 de lei.
Este al doilea restaurant cu specific turcesc închis de OPC în ultima săptămână. Recent, activitatea a fost oprită și la localul de la intrarea în stațiunea Mamaia. În bucătăria acestuia au fost găsiți gândaci care mișunau pe pereți, pânze de păianjen, mucegai și alimente fără etichete. Patronii au remediat însă problemele, iar restaurantul a fost redeschis în weekend. Autoritățile anunță că vor continua controalele.