Midia

Activitatea Rafinăriei Petromidia de la Năvodari va fi sistată timp de aproape o lună. Conducerea rafinăriei anunță realizarea unei revizii amănunțite, dar și verificarea calității carburanților.

Din 11 martie până pe 3 aprilie, activitatea operațională a rafinăriei va fi sistată pentru realizarea unei revizii tehnologice programate. Vor fi efectuate lucrări de verificare şi recertificare a unităţilor de producţie şi a fluxurilor operaţionale, pentru menţinerea şi creşterea randamentelor de producţie, dar şi pentru asigurarea calităţii carburanţilor.

Sunt programate şi lucrări de schimbare a catalizatorilor, în instalaţiile din rafinărie. Reprezentanții rafinăriei susțin că astfel de revizii generale sunt efectuate la fiecare 4 ani, iar opririle tehnologice sunt programate la un interval de 2 ani. Pe fondul acestor lucrări, compania va sista procesele operaţionale şi din rafinăria Vega Ploieşti, care funcţionează cu materii finite şi semifabricate provenite din Petromidia Năvodari. Vă reamintesc că în vara anului trecut, la Petromidia a avut loc o explozie care a dus la moartea a două persoane și rănirea altor 5. Și în 2016, pe platformă a avut loc o deflagrație, soldată cu doi morți și doi răniți.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…