vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Acuzații de furt la SCJU Constanța

Acuzații de furt la SCJU Constanța

de Ileana Gheorghiu

Situație revoltătoare la Spitalul Județean Constanța. Un bărbat susține că socrului său, internat în spital, i-ar fi fost furate bijuteriile din aur lăsate la garderobă și înlocuite cu niște tinichele. Omul a făcut plângere la conducerea unității medicale, dar și la Poliție.

Familia povestește că pe 8 februarie bătrânului i s-a făcut rău și a solicitat Ambulanța. Medicii care au sosit l-au testat și pentru COVID-19, iar testul a ieșit pozitiv, motiv pentru care l-au transportat la Spitalul Județean de Urgență. Înainte să fie internat, i s-ar fi spus că trebuie să își lase și banii și bijuteriile la garderobă, într-un plic sigilat. La numai câteva zile de la internare, starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a încetat din viață. Când au mers rudele să-i ridice bunurile, au avut parte de un șoc.

George Oancea: ginerele bărbatului care spune că ăplicul era rupt si in interior erau aceste tinichele. Din păcate pe 10 a decedat iar pe 11 dimineața am fost să îii ridicăm bunurile personale. Sotia mea, în lucrurile personale a observat că i s-au schimbat bijuteriile. Se întâmpla la garderobă. Sunt într un plic transparent și se vedea prin el iar soția a anunțat mai ales că plicul nu era sigilat. Au spus că dacă nu semnăm , nu luăm nimic. Ne-au trimis la Urgență iar doamna de acolo mi-a spus că cine mă pune să trimit cu bijuterii la spital. Ele nu seamănă de loc. Verigheta sub nicio formă. A lui era o verighetă galbenă cu mai multe striații.

Revoltat, bărbatul a mers la administrația unității medicale în speranța că va recupera bunurile socrului său. Nu a avut sorți de izbândă însă. Angajații spitalului l-au trimis mai departe la Poliție. Ba mai mult, acesta povestește că cineva i-ar fi sugerat să le accepte bijuteriile care i-au fost înmânate pentru a nu rămâne și fără ele. Omul le-a luat însă ulterior s-a îndreptat către Poliție.

George Oancea, ginerele barbatului Am depus o plangere și mi s-a spus că nu au ce să facă și am mers la poliție și asteptăm soluționarea. Este ceva ce nu mi s epare omenes . Să te duci bolnav și să fi furat. Mai era cineva care avea lanțul furat. Nu putem lăsa lucrurile așa.

Andreea Iliescu , purtător de cuvânt IPJ Constanța La data de 14 februarie polițiștii secției 3 au fost sesizați de o femeie care s-a prezentat la spital să ia bunurile tatălui său decedat și a constanta că inelul și verigheta erau înlocuite. S-a deschis un dosar penal și se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

La presiunea familiei, conducerea Spitalului Județean a declanșat o anchetă internă. Va fi greu însă de demonstrat ce s-a întâmplat, dat fiind că în zona garderobei nu există camere de supraveghere.

Crina Kibedi, purtător de cuvant SCJU Constanta Conducerea SCJU Constanța a luat la cunostință cele relamate de către amilia decedatului. Se va face o anchetă internă și urmează să se întrunească și Comisa de Disciplină iar dacă cele reclamate sunt confirmate se vor lua măsuri pentru că nu sunt tolerate asemenea fapte.

Familia defunctului spune că nu are mari speranțe că va recupera bijuteriile sau că cei vinovați vor fi trași la răspundere. Vrea însă ca astfel de situații să nu se mai repete, iar familiile celor morți să nu mai fie nevoite să treacă printr-o umilință asemănătoare.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult