joi, 18 aprilie, 2024
Home Actualitate Alertă pe litoral. Pistolul – mitralieră, căutat în Canal

Alertă pe litoral. Pistolul – mitralieră, căutat în Canal

de Ileana Gheorghiu

Este în continuare alertă generală pe litoral. Polițiști, jandarmi și alte forțe de ordine îl caută, în continuare, pe individul care a furat un pistol mitralieră dintr-o unitate militară, după ce a agresat un militar aflat în postul de pază.

Este căutată și arma pe care acesta a furat-o, despre care se crede că ar fi fost aruncată în canalul Dunăre – Marea Neagră. Parchetul Militar și Poliția Constanța fac anchetă, iar militarul agresat ar putea fi supus unui test poligraf. Un asemenea incident nu s-a mai întâmplat în Armata Română.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă seară în jurul orei 20:15 la Centrul 110 Comunicații și Informatică al Forțelor Navale din Mamaia Sat. Mascat cu o cagulă, un individul a pătruns prin efracție în curtea unității militare și l-a atacat cu un cuțit pe militarul din postul de pază. A fost o la luptă corp la corp, dar agresorul s-a folosit de cuțit și l-a rănit la mână. Apoi i-a smuls militarului pistolul mitralieră încărcat cu 30 de cartușe, a sărit gardul și s-a făcut nevăzut. Militarul și-a anunțat superiorii, iar la scurt timp, pe tot litoralul s-au instituit filtre pentru prinderea agresorului. Sute de mașini au fost oprite și controlate.

În paralel, Ministerul Apărării a început investigațiile și a dublat paza în toate unitățile militare.

Militarul, în vârstă de 36 de ani, a primit îngrijiri medicale chiar in unitate și se află în afara oricărui pericol. El a fost și primul care a răspuns întrebărilor anchetatorilor.

Județul Constanța, de la un cap la altul, inclusiv zona de graniță, este în continuare împânzit de forțe de ordine. Unitățile militare de pe litoral, inclusiv sediul Poliției Constanța au fost puse sub pază. Inclusiv numărul jandarmilor, care păzesc Consulatul General al Rusiei la Constanța a fost dublat.

Anchetatorii iau în calcul toate variantele. Inclusiv că atacatorul este un fost militar care cunoștea foarte bine zona și modul în care se face paza.

Din primele informații, pare că este vorba despre un bărbat cu o înălţime de aproximativ 1,75 metri. Cât despre arma pe care acesta a furat-o, oamenii legii spun că este posibil ca aceasta să fi fost aruncată în canalul Dunăre-Marea Neagra. Acesta este și motivul pentru care astăzi o echipă de scafandri militari face scufundări în canal pentru căutarea acesteia. Între timp, militarul agresat a făcut declarații. Inițial a spus că se afla la punct fix. Apoi le-a spus anchetatorilor că în momentul în care a fost agresat citea o rugăciune de pe telefonul mobil, asta în condiţiile în care în post nu avea voie cu niciun dispozitiv electronic: telefon mobil sau tabletă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult