marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Centru de testare gratuită la SAJ Constanța

Centru de testare gratuită la SAJ Constanța

de Ileana Gheorghiu
AMBULANTA

La Constanța s-a deschis un nou centru de testare gratuită pentru Covid 19. Acesta funcționează în curtea Servicului Județean de Ambulanță.

Oamenii pot veni să se testeze aici pe tot parcursul zilei. Este un dublu avantaj spun medicii. Pe de o parte, cei care doresc să se testeze nu vor mai trebui să aștepte zile întregi pentru ca salvarea să ajungă la ei, iar pe de altă parte medicii vor putea ajunge mai repede la solicitările care nu au legătură cu pandemia.

Două ambulanțe și patru asistenți medicali stau zilnic la dispoziția celor doresc să se testeze, in curtea Serviciului Județean de Ambulanta. Testele folosite aici sunt de tip antigen. Dacă testul are rezultat pozitiv acesta va fi încărcat pe platforma CORONA FORMS, iar apoi Direcția de Sănătate Publică va face o anchetă epidemiologică, iar medicul de familie va aproba, dacă este necesar, concediul medical.

Primii constănțeni au venit să se testeze încă de dimineata. Unii dintre ei spun că aveau simptome specifice COVID-19 și au preferat să vină personal și să nu mai aștepte Ambulanța. Alții intraseră în contact cu persoane pozitive și voiau să se asigure că nu au contractat boala, chiar dacă nu avusesră simptome.

Din cauza numărului mare de apeluri la Ambulanță timpul de așteptare pentru testarea COVID la domiciliu se poate întinde și până la trei zile. Directorul Serviciului spune că în numai 24 de ore medicii răspund și la 1000 de apeluri, ceea ce reprezintă un record.

O mână de ajutor ar putea da și medicii de familie, dacă aceștia ar fi de acord sâă testeze în cabinetele proprii. Deocamdată numărul celor care au așteptat să realizeze acest serviciu este mic. Mai exact doar 144 din cei 400 aflați în relație contractuală cu Casa de Sănătate și-au dat acordul pentru testare.

Acum, la fiecare minut, trei constănțeni sună la Ambulanța pentru a cere ajutorul echipelor de intervenție. La cel mai mic semn de COVID-19, oamenii solicită să fie testați, speriați de creșterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăvire.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult