Chițac îl somează pe IPS Teodosie

Primarul Constanței ia atitudine printr-o scrisoare deschisă, în cazul bisericii „Izvorul Tămăduirii”, numită de către constănţeni “biserica de pe trotuar”.

În decembrie, anul trecut, Tribunalul Constanţa a tranşat definitiv problema: lăcaşul de cult trebuie demolat deoarece Arhiepiscopia Tomisului l-a ridicat fără autorizaţie de construcţie.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, arată, într-o scrisoare deschisă, adresată lui ÎPS Teodosie, că nepunerea în aplicare a acestei decizii poate duce „la tensionarea relaţiilor dintre comunitatea religioasă şi restul cetăţenilor acestui oraş“.

Primarul Chiţac îşi începe astfel scrisoarea: „ Au trecut 10 ani de la construirea ilegală şi fără autorizaţie, pe spaţiul public, pe trotuar, în zona Macul Roşu, a unui imobil în care funcţionează improvizat un lăcaş de cult, biserica „Izvorul Tămăduirii”, numită de către constănţeni “biserica de pe trotuar”. Instanţa de judecată a decis definitiv „desfiinţarea, de către Arhiepiscopia Tomisului, a lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie de construire la imobilul situat în Constanţa, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”. După cum vă este cunoscut, sentinţa a fost pronunţată la 13 decembrie 2021, iar termenul de 90 de zile expiră astfel la 14 martie 2022.

Reacţia din decembrie a Arhiepiscopiei Tomisului la decizia instanţei de demolare a bisericii a fost următoarea: „Legea nu poate fi împotriva interesului comunităţii“
Cert este însă faptul că în conformitate cu decizia definitivă a Tribunalului Constanța, în cazul în care Arhiepiscopia nu va face de bunăvoie acest lucru, Primăria este autorizată să aplice hotărârea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…