GIGACALORIE

O recunoaște chiar primarul Vergil Chițac, care mai spune că de la 1 ianuarie, administrația locală nu îi va mai ajuta pe abonații la sistemul centralizat de încălzire nici cu subvenția promisă inițial.

În timp ce oamenii sunt revoltați, administrația locală dă vina pe creșterea prețurilor la gaze, dar și pe vechimea rețelei de termoficare din Constanța, pentru care promite investiții.

Cea mai scumpă gigacalorie din țară este la Constanța. Deși Primarul orașului anunța în vară că prețul gicalaroriei este 1.034 lei, iată că acum lucrurile s-au schimbat, iar prețul pentru o gigacalorie este 1.337 lei.

Oamenii își așteaptă noile facturi, dar nu știu cum le vor putea achita.

Vestea și mai tristă este că municipalitatea nu îi va mai ajuta pe constănțeni cu subvenția promisă inițial. De la 1 ianuarie 2022, Primăria Constanța nu mai poate susține tariful subvenționat de 250 lei și pregătește un tarif majorat.

Administrația locală recunoaște că ne așteaptă o iarnă cu facturi scumpe și multe avarii. Investișiile în sistemul de termoficare au lipsit cu desăvârșire, țevile sunt deja ruginite, iar apa caldă se scurge prin ele în pământ ca printr-o sită. Municipalitatea promite însă investiții.

În proiectul de hotărâre, care va fi supus la vot în următoare ședință de Consiliu Local se specifică extrem de clar că abonații casnici vor plăti un tarif subvenționat de 450 de lei pentru o gigacalorie, fără să fie amintite în document companiile sau instituțiile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…