De săptămâna viitoare, constănțenii vor putea achita parcarea în oraș și cu bani cash

De săptămâna viitoare, constănțenii vor putea achita parcarea în oraș și cu bani cash sau cu cardul, nu doar prin SMS. Primele 14 parcometre au fost deja instalate pe bulevardul Tomis, dar nu sunt funcționale încă. Alte 17 vor fi montate în zilele următoare.

1 Mai este termenul autoimpus de autoritățile locale pentru ca toate cele 45 de parcometre să fie funcționale în Constanța și în stațiunea Mamaia.

Parcometrele reprezintă alternativa la plata parcării prin SMS sau prin aplicația Constanța Parking, online cu card bancar sau prin tichete răzuibile. Autoritățile spun că, până la mijlocul lunii, vor fi montate și puse în funcțiune 33 de automate electronice în zonele 0, 1 și 2. Alte 12 parcometre vor fi instalate și în stațiunea Mamaia și puse în funcțiune astfel încât să poată fi utilizate începând cu 1 Mai, când va fi un val de turiști în zonă.

Parcometrele vor deservi cele mai tranzitate zone ale orașului, dar și ale stațiunii Mamaia, astfel încât vom plăti 4 lei pentru o oră de parcare în zona 0, 3 lei pentru zona 1 și 1 leu/h pentru zona 2. Înțelegând utilitatea lor, parcometrele sunt o alternativă inspirată, sunt de părere constănțenii.

Automatele electronice permit plata parcării în mod direct, iar modalitatea de fraudare a încasărilor este eliminată. Sunt acceptate bancnote, monede și card bancar contactless, iar parcometrele sunt independente energetic, fiind alimentate cu energie solară. 5 dintre ele pot chiar detecta gradul de poluare din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…