Corturi

La malul mării, cortul clasic a fost locuit cu cortul de lux, dotat cu aer condiționat, paturi cu saltele comode și toaletă. Aproape că nu există diferență între cortul din glamping și o cameră la un hotel de cinci stele. Și asta pentru că nu doar condițiile sunt similare, ci și prețurile. Chiar și așa însă, corturile de lux sunt pline ochi în special de turiști care doresc să evite aglomerația din hoteluri și să se bucure de natură, în condiții de lux.

Dacă acum câțiva ani, vacanța cu cortul prespunea multe bagaje și condiții modeste, ei bine între timp, lucrurile s-au schimbat radical. Astăzi, vacanța cu cortul este… de lux. La malul mării prinde repede un nou concept: glampingul, un amestec între camping-ul clasic, peisaj idilic și condiții de cinci stele.

Un astfel de loc, în care natura întâlnește luxul este și la Corbu. A fost dezvoltat de doi tineri din București, care au pus pe picioare 12 corturi pictate cu simboluri specifice vechilor triburi indiene din America de Nord. Iar condițiile de cinci stele se împletesc perfect cu liniștea naturii. Fiecare cort este dotat cu un pat dublu și toatelă și dichisit cu diverse decorațiuni.

O noapte de cazare costă 390 de lei în timpul săptămânii și 500 de lei în weekend. Turiștii străini sunt printre primii care s-au bucurat de glampingul de la malul mării. Încântați sunt însă și turișii români, care spun că preferă liniștea și frumusețea naturii de la Corbu.

Un alt antreprenor cu viziune a creat o oază de relaxare, aproape de plajă și la Năvodari, unde turiștii sunt invitați în igoo-uri de lux. O noapte de cazare în cele zece sfere care oferă condiții de hotel costă între 300-700 de lei, în funcție de perioada aleasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Final de an universitar, la UMC

Final de an universitar la UMC Constanța. Sute de absolvenți și-au luat rămas bun de la pr…