Delfinii și leii de mare, aduși ieri în România, sunt salvați și în siguranță

Cei patru delfini și trei lei de mare, aduși ieri în România cu un transport special, și-au luat în primire noul adăpost sigur, departe de pericolul războiului.

Mare a fost satisfacția animalelor când au intrat în bazinele cu apă, după un drum lung, petrecut în căzi prea mici pentru gabaritul lor.

La fel de mare a fost și bucuria dresorilor lor ucraineni, precum și a celor care au pus umărul la transferarea lor din mașini până la bazinele cu apă. A fost nevoie de multe brațe solide și de pături speciale pentru a-i transporta pe cei patru delfini până la bazinul mare cu apă, în timp ce cu leii de mare a fost o misiune mai ușoară, pentru că ei erau în cuști individuale.

Veselia mamiferelor a adus aplauze și zâmbete din partea echipei care a contribuit la aducerea lor în siguranță până la punctul terminus al călătoriei lor în căutarea siguranței. Patru delfini şi trei lei de mare sunt de la delfinariul din Harkov, iar demersurile pentru aducerea lor la Delfinariul din Constanța au fost inițiate de acum o lună. Ieri, tranzitul lor prin Iscaccea a fost prioritizat de către cei de la Poliția de Frontieră, iar medicul veterinar a limitat pe cât posibil stresul acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…