vineri, 19 aprilie, 2024
Home DOTTO News Fregata Regina Maria, înapoi acasă

Fregata Regina Maria, înapoi acasă

de Redacția Dotto

Și-au îndeplinit misiunea pe mare cu succes, iar cum își vor petrece sărbătorile în mijlocul familiei alături de cei dragi!

Fregata Regina Maria s-a întors din cea de-a treia misiune NATO din acest an și a acostat în portul Constanta. Timp de mai bine de o lună marinarii români de la Forțele Navale au participat la exerciții internaționale alături de partenerii NATO și au asigurat securitatea în bazinul de este al Mediteranei.

500 de ore de marș și 4.500 de mile marine a parcurs fregata Regina Maria în timpul misiunii NATO de monitorizare a traficului naval, care s-a desfășurat în bazinul estic al Mediteranei. În timpul marșului, nava militară românească a participat la exercițiile multinaționale organizate de Forțele Navale ale Turciei și cele ale Greciei, alături de peste 50 de nave, 8 submarine și zeci de aeronave militare aliate și partenere. Și nu a fost o misiune deloc ușoară. Pe tot parcursul ei, militarii forțelor aliate au fost atent monitorizați de Rusia.

Nava de luptă s-a lipit de cheu la ora 1o dimineața și imediat echipajul a fost liber să plece acasă. Când sunt pe mare, în misiunile de luptă, militarii nu au deloc timp să gândească la ce se întâmplă acasă, iar emoțiile sunt cu atât mai mari de îndată ce trec strâmtoarea Borfor și intră în Marea Neagră spre litoralul românesc.

Integrarea României în structura Nord-Atlantică, în anul 2004, este considerată unul dintre cele mai mari succese ale politicii românești de după anul 1989. Cu timpul, contribuția țării noastre la promovarea politicii de securitate a Alianței s-a extins şi dincolo de spațiul din bazinul Mării Negre. Militarii din Forțele Navale Române au participat, începând cu anul 2005, la misiuni și operații NATO în Marea Mediterana, Golful Aden, Oceanul Indian și Afganistan, pentru asigurarea securității membrilor Alianței.

Fregata „Regina Maria” a deținut în luna septembrie a acestui an comanda Operației NATO „Sea Guardian”, desfășurată în Marea Mediterană și a executat misiuni de monitorizare a traficului maritim și de combatere a acțiunilor teroriste în pe flancul sudic al Europei. În anul 2021, navele militare românești, care fac parte din pachetul de forțe navale pus la dispoziția NATO, au fost integrate de șase ori în grupări navale permanente ale Alianței și au executat peste 130 de zile de misiuni în Marea Neagră și Marea Mediterană.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult