miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Grevă japoneză la Penitenciarul Poarta Albă

Grevă japoneză la Penitenciarul Poarta Albă

de Redacția Dotto

Grevă în această dimineață la Penitenciarul Poarta Albă. Gardienii au refuzat să muncească timp de două ore, nemulţumiţi de salarii, blocarea posturilor din sistem și creșterea vârstei de pensionare. Ei spun că, citez, “nu mai vor să facă muncă voluntară”.

Polițiștii acuză că au ajuns să facă lunar și câte 20 de ore suplimentare de persoană, fără să fie plătiți. Aceștia cer deblocarea concursurilor pentru a se putea face angajări și modificarea legii pensiilor militare, care prevede acum ca un polițist de penitenciar să se pensioneze la 65 de ani. Numărul minim de posturi necesare în Poliţia Penitenciară este de 20.000 conform standardelor aprobate. În prezent sunt ocupate 12.500 de posturi, din cele peste 16 mii prevăzute.

Cu toate acestea, Guvernul blochează concursurile în timp ce modifică pensiile militare ceea ce va genera un exod din întreaga structură de apărare naţională”, au transmis sindicaliştii, potrivit News.ro. În toată țara au protestat în această dimineață cel puțin 8 mii de membri de sindicat.

Pe toată durata protestului polițiștii au purtat o banderolă albă pe braț. Sindicaliștii spun că greva japoneză de astăzi este primul avertisment. În cazul în care revendicările lor nu vor fi luate în seama, gardienii amenință că vor bloca activitatea din penitenciar o săptămână întreagă.

Pentru a renunța la proteste, sindicaliștii cer:

Acordarea salariilor prevăzute în Legea-cadru nr 153/2017;

Aplicarea legii pensiilor militare fără modificări;

Actualizarea şi indexarea pensiilor militare;

Plata normei de hrană la valoarea actualizată, fără plafonări;

Plata normei de echipare la valoarea actualizată, fără plafonări;

Plata salariului de grad la valoarea actualizată, fără plafonări;

Deblocarea posturilor vacante.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult