marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate România nu este singură!

România nu este singură!

de Redacția Dotto

România nu este singură, avioanele de luptă din Germania sunt aici să apere și să protejeze toți aliații. Este declarația liniștitoare dată astăzi la baza de la Mihail Kogălniceanu de însuși Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

Vizita acestuia în România coincide și cu sosirea militarilor americani din cadrul misiunii Task Force Cougar, detașați de Washington pentru a consolida flancul estic al Alianței, ca răspuns la masarea trupelor ruse la granița cu Ucraina.

Sosirea convoiului cu tehnică militară americană, puțin după ora 7, la baza de la Mihail Kogălniceanu este o dovadă de susținere din partea Alianței pe flancul estic, dar și un motiv de îngrijorare în contextul escaladării tensiunilor generate de trupele rusești la granița cu Ucraina. Cu toate acestea, secretarul general al NATO a asigurat România că va beneficia de tot sprijinul militar de care este nevoie pe flancul estic.

România nu este singură, avioanele de luptă din Germania sunt aici să apere și să protejeze toți aliații și să ajute sa păstreze spațiul aerian in siguranță. Astăzi, avioane de luptă spaniole vor ajunge in Bulgaria, pentru a ajuta forțele NATO deja prezente.În acest moment, vorbim despre o mie de trupe americane care sunt trimise in acest spațiu, ridicând totalul la 3000 de soldați americani. Aceasta este o dovadă puternică de unitate transatlantică.

Convoiul a adus masini de lupta blindate si toata logistica necesara lor in teatrele de operatiuni. Trupele americane din Regimentul 2 cavalerie se vor antrena cu militarii romani in aplicatii si scenarii de razboi pe granita de Est a tarii noastre. Americanii au venit in Romania pregatiti cu munitie de razboi si 1.ooo de soldati, dislocati din Germania.

Avioanele care au decolat astazi de la Mihail Kogalniceanu au venit din Germania in urma cu 24 de ore. Nemții au trimis cateva aparate de lupta ca sa intareasca patrulele in spatiul aerian romanesc. Avioanele germane se alatura garnizoanei italiene care survoleaza Romania de cateva luni. Iar aliatii NATO sunt prezenti din ce in ce mai des.

Presedintele Klaus Iohanis a venit la Kogalniceanu sa stea de vorba cu americanii sositi in tara noastra si sa vada blindatele care au sosit aici, dar și pentru a-l primi pe seful NATO, Jens Stoltenberg, venit sa vada bazele militare de pe granita de Est a Romaniei.

Președintele american Joe Biden a menționat pentru prima dată eventualitatea disponibilizării unor trupe suplimentare în România și Polonia, în urmă cu 22 de zile. Cinci zile mai târziu, Pentagonul anunța că a disponibilizat 8.500 de soldați care pot fi imediat trimiși în estul Europei, la bazele din țările membre NATO. Scopul: descurajarea acțiunilor agresive ale Rusiei, dar și calmarea temerilor țărilor NATO din vecinătatea posibilului conflict. În România se aflau deja alți aproximativ o mie de soldați americani, în cadrul bazelor de la Deveselu și Mihail Kogălniceanu.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult