Investiții de 95 milioane lei la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Investiții masive la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat astăzi contracte de finanţare de 95 milioane lei pentru creșterea securității aeroportului.

Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de scanere care să detecteze explozibilii și a unor sisteme de supraveghere, dar și pentru modernizarea sistemului de balizaj.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor Îndemnul meu este, domnule director, să cheltuiți banii cât mai repede, astfel încât fondurile europene să fie folosite la maximum. Este important pentru România ca aceste proiecte la Aeroportul Mihail Kogălniceanu să fie duse la bun sfârșit. Avem aici partenerii noștri din NATO care ne asigură siguranța și e bine ca și statul  român pe zona civilă să vină să investească în Aeroportul Kogălniceanu, astfel încât să creștem capacitatea acestui aeroport, 

53,8 milioane lei va plăti Aeroportul pentru a cumpăra patru echipamente de control cu raze X care să depisteze explozibilii, trei scanere pentru examinarea persoanelor și cinci porţi pentru detectarea metalelor. Din aceiași bani vor mai fi cumpărate o autospecială PSI şi o ambulanţă. Alte 14,8 milioane lei vor fi folosite pentru cumpărarea unui Sistem de supraveghere video şi pentru Control acces și încă 26,3 milioane lei, pentru modernizarea balizajului luminos al pistei Aeroportului.

Bogdan Artagea, directorul Aeroportului MK – Licitațiile sunt încheiate Sunt foarte importante proiectele respective, având în vedere şi situaţia care s-a creat acum cu războiul din Ucraina. Sunt multe primejdii care pot apărea în jurul acestui aeroport, un aeroport, de altfel, strategic şi de o importanţă deosebită şi se vede acum importanţa acestui aeroport. Suntem într-o strânsă colaborare cu partenerii din NATO şi aici aş spune inclusiv de americani şi de baza militară românescă şi am avut foarte multe transporturi militare în ultimul timp.

Autoritățile spun că investițiile vor ajuta și la creșterea fluxurilor de pasageri și a interesului operatorilor economici pentru acest aeroport și vor conduce la dezvoltarea întregii zone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…