Podul de la Cernavodă intră în reabilitare

Investiții la Cernavodă. Sunt proiectele Nuclearelectrica pentru retehnologizarea Centralei de la Cernavodă, în plin scandal al facturilor uriașe ale românilor la energie.

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat astăzi Centrala pentru a afla despre ambițioasele proiecte de investiții, menite să contribuie la dezvoltarea programului nuclear românesc, la securitatea energetică şi la tranziţia energetică către o economie curată. Formarea unei noi generații de specialiști este un deziderat în peisajul autohton. „Având în vedere taxonomia recent aprobată de Comisia Europeana, care a acceptat energia nucleară ca fiind energie de tranziţie, Guvernul susţine proiectele de operaţionalizare a unităţilor 3 şi 4, cât şi retehnologizarea unităţii 1. Totodată, sprijinim accelerarea proiectelor de implementare a reactoarelor nucleare modulare de mici dimensiuni SMR, proiecte ce au fost agreate prin acordul interguvernamental România -SUA. Aceste proiecte vor contribui la independenta energetică a României, în acord cu viziunea europeană de protejare a mediului şi reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Nicolae Ciucă.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…