IOHANNIS

Președintele Klaus Iohannis cere citez „soluții durabile” pentru rezolvarea problemei creșterii prețurilor la energie, care să protejeze cetățenii, întreprinderile mici și mijlocii, dar și firmele din industrie și companiile mari. Șeful statului mai spune și că va cere “măsuri active” aplicabile în toată Uniunea Europeană pentru rezolvarea crizei din energie, dar și că România poate deveni un jucător important și un hub european în domeniul energiei.

Șeful statului a făcut aceste declarații astăzi la ceremonia de aniversare a 25 de ani de la inaugurarea Unităţii 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă.


Șeful statului a precizat că România a luat deja măsuri pentru protejarea cetățenilor vulnerabili în fața avalanșei creșterii prețurilor la energie, precum Legea Consumatorului Vulnerabil și Ordonanța de urgență privind compensarea facturilor clienților casnici și a subliniat că obiectivul României este de a asigura securitatea energetică pe plan național și de a deveni un jucător important și un hub european în domeniul energiei.


Până atunci însă este important ca problema creșterii prețurilor la energie să-și găsească rezolvarea, iar șeful statului a menționat că este nevoie de măsuri cu efect pe termen lung care să sprijine industria, companiile mici și mijlocii, dar și cele mari, care ar putea fi grav afectate de explozia actuală a prețurilor.

Șeful statului a participat astăzi la ceremonia de aniversare a 25 de ani de la inaugurarea Unităţii 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Copiii din Constanța, polițiști pentru o zi

Sute de copii din Constanța au fost astăzi… polițiști. Inspectoratul de Poliție Jude…