marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Iohannis: România, hub european pentru energie

Iohannis: România, hub european pentru energie

de Redacția Dotto
IOHANNIS

Președintele Klaus Iohannis cere citez „soluții durabile” pentru rezolvarea problemei creșterii prețurilor la energie, care să protejeze cetățenii, întreprinderile mici și mijlocii, dar și firmele din industrie și companiile mari. Șeful statului mai spune și că va cere “măsuri active” aplicabile în toată Uniunea Europeană pentru rezolvarea crizei din energie, dar și că România poate deveni un jucător important și un hub european în domeniul energiei.

Șeful statului a făcut aceste declarații astăzi la ceremonia de aniversare a 25 de ani de la inaugurarea Unităţii 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă.


Șeful statului a precizat că România a luat deja măsuri pentru protejarea cetățenilor vulnerabili în fața avalanșei creșterii prețurilor la energie, precum Legea Consumatorului Vulnerabil și Ordonanța de urgență privind compensarea facturilor clienților casnici și a subliniat că obiectivul României este de a asigura securitatea energetică pe plan național și de a deveni un jucător important și un hub european în domeniul energiei.


Până atunci însă este important ca problema creșterii prețurilor la energie să-și găsească rezolvarea, iar șeful statului a menționat că este nevoie de măsuri cu efect pe termen lung care să sprijine industria, companiile mici și mijlocii, dar și cele mari, care ar putea fi grav afectate de explozia actuală a prețurilor.

Șeful statului a participat astăzi la ceremonia de aniversare a 25 de ani de la inaugurarea Unităţii 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult