Lucrările de pe Bd. Lăpușneanu afectează copacii

Lucrările de modernizare a Constanței afectează mediul. Unul dintre cele mai mari proiecte ale administrației locale a intrat sub lupa Gărzii de Mediu, în urma mai multor reclamații de la cetățeni.

Aceștia au sesizat faptul că rădăcinile copacilor de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu au fost retezate de muncitorii care lucrează la construirea pistelor pentru bicicliști de pe această arteră, afectând mai mulți tei.

91 de milioane de lei este valoarea proiectului care a început pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu în vara anului trecut. Primăria Constanța promite că la finalul lucrărilor artera dintre stațiunea Mamaia și Gara Constanța va fi complet modificată. Pe toată lungimea bulevardului vor fi amenajate piste de biciclete și noi spații verzi, iar parcarea mașinilor va fi interzisă.

Ba mai mult, lucrările ar ajuta și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Socoteala de pe hârtie nu s-a potrivit însă și cu cea din teren. În loc să protejeze mediul, muncitorii care lucrau la amenajarea trotuarelor și pistei pentru biciclişti au secționat și o parte din rădăcinile arborilor. Constănțenii care au observat copacii au sesizat Garda de Mediu.

Garda de Mediu a somat și Primăria Constanța care are obligația să monitorizeze teii de pe bulevard și să îi înlocuiască în cazul în care aceștia se vor usca.

Comisarii de Mediu au fost sesizaţi şi cu privire la tăierea mai multor arbori din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.  În acest caz s-a constatat că Primăria a obţinut de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acordul pentru transplantarea a peste 100 de arbori din curtea spitalului, în zona perimetrală a parcului Poarta 6. Pe locul arborilor din curtea spitalului au fost amplasate mai multe containere modulare care ajută la tratamentul pacienților cu COVID 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…