Mamele din Ucraina: Opriți războiul!

Amplu protest în acest weekend la Constanța. Aproximativ 300 de mame din Ucraina cu copii în brațe sau de mână au manifestat împotriva războiului pornit de Rusia în țara lor.

Mamele au venit la protest cu păpuşi vopsite în roşu, simbol al copiilor ucişi în război și au cerut comunității internaționale să se implice pentru oprirea agresiunii ruse.

Aproape 200 de persoane, femei, copii și bătrâni au participat la protestul față de agresiunea neprovocată a Rusiei în Ucraina. Cu steaguri și pancarte pe care au scris Opriți războiul, manifestanții s-au adunat în faţa sediului Consulatului general al Federaţiei Ruse din Constanţa. Nadia este una dintre femeile care a fugit împreună cu cei trei copii din calea morții. În urmă a rămas soțul care luptă pentru eliberarea Ucrainei de sub asediul bombelor rusești.

Monica a plecat din Constanța în urmă cu 17 ani. S-a îndrăgostit de un cetățean ucrainean și s-au mutat împreună la Odessa, unde trăiau fericiți. Războiul le-a schimbat însă destinul.

Din fața Consulatului Federației Ruse, protestatarii au plecat în marș pe mai multe străzi din oraș. Pe tot parcursul manifestației femeile au ținut în mâini păpuși vopsite în roșu, simbol al copiilor uciși de ruși și pancarte cu mesaje împotriva războiului.

Mamele din Ucraina au transmis un mesaj ferm președintelui Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…