Ziua mondială a artei, la Constanța

Ziua mondială a artei a fost sărbătorită astăzi și la Constanța, în cadrul evenimentului Imaginarium, care a adus în lumina reflectoarelor tineri artiști ai Constanței.

Studenții Universității Ovidius și elevii Colegiului Național de Arte, Regina Maria, au pregătit piese de teatru, momente de balet, dans și poezie. Evenimentele dedicate Zilei Artei au fost găzduite de Centrul pentru Tineret Jean Constantin.

Studenții Universității Ovidius și elevii Colegiului Național de Arte Regina Maria, repetă de mai bine de un an momentele pe care le-au prezentat astăzi în fața publicului.

Arta conectează oameni, inspiră, bucură, iar în societatea modernă, arta se îmbină cu tehnologia pentru a crea capodopere care până nu demult depășeau limitele percepției umane. Indiferent că vorbim despre teatru, pictură, muzică, arhitectură, fotografie sau film, arta este cel mai bun mod pentru a transpune gânduri, emoții și idei.

Bucuroși că pot participa la astfel de evenimente după o lungă perioadă pandemică, constănțenii spun că abia așteptau să se întoarcă în sălile de spectacol.

Data de 15 aprilie a fost aleasă pentru a marca Ziua Mondială a Artei în memoria pictorului, scluptorului, arhitectului și umanistului Leornardo da Vinci, simbolul liberei exprimări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Regal cinamatografic, la Constanța

Cinefilii sunt invitați la început de iunie la un regal cinematografic. La Constanța, va a…