duminică, 14 aprilie, 2024
Home Actualitate Masa de Florii, mai scumpă

Masa de Florii, mai scumpă

de Andrei Cernat

Masa de Florii va fi mai scumpă anul acesta. Prețul peștelui, alimentul vedetă al sărbătorii a crescut deja, astfel că pe un kilogram de chefal vom plăti până la 35 de lei.

Motivul îl reprezintă scumpirile în lanț din ultima perioadă, dar și prohibiția la pescuit, care a început în urmă cu câteva zile.

Duminica aceasta creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau intrarea Domnului în Ierusalim. Credincioșii care au ținut post vor avea dezlegare la pește și preparate din pește. Un bun prilej pentru ca unii dintre ei să sondeja piața încă de pe acum în căutarea celor mai bune oferte. La fel ca și celelalte alimente și peștele s-a scumpit, astfel că un kilogram de hamsie a ajuns să costă aproape 12 lei, iar fructele de mare se apropie de 60 de lei pe kilogram. Cei care preferă scrumbia vor plăti de la 29 de lei, la fel ca pe un kilogram de ton.

Dorada și bibanul de mare sunt de asemenea pe listele clienților, chiar dacă și prețul acestora a crescut. Dacă la prima dezlegare la pește din acest an un kilogam de dorada costa până la 30 de lei, de Florii, astăzi la pescării era afițat un preț de 35 de lei pe kilogram. În ciuda tarifelor care au crescut, gospodinele ne-au spus că saramura, peștele prăjit cu mămăligă ori fript pe grătar și borșul de pește nu vor lipsi de pe masa de Flroii.

Tradiția spune că masa din ziua de Florii are puteri tămăduitoare și cine mănâncă pește se va lecui de orice boală.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult