Masa de Florii, mai scumpă

Masa de Florii va fi mai scumpă anul acesta. Prețul peștelui, alimentul vedetă al sărbătorii a crescut deja, astfel că pe un kilogram de chefal vom plăti până la 35 de lei.

Motivul îl reprezintă scumpirile în lanț din ultima perioadă, dar și prohibiția la pescuit, care a început în urmă cu câteva zile.

Duminica aceasta creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau intrarea Domnului în Ierusalim. Credincioșii care au ținut post vor avea dezlegare la pește și preparate din pește. Un bun prilej pentru ca unii dintre ei să sondeja piața încă de pe acum în căutarea celor mai bune oferte. La fel ca și celelalte alimente și peștele s-a scumpit, astfel că un kilogram de hamsie a ajuns să costă aproape 12 lei, iar fructele de mare se apropie de 60 de lei pe kilogram. Cei care preferă scrumbia vor plăti de la 29 de lei, la fel ca pe un kilogram de ton.

Dorada și bibanul de mare sunt de asemenea pe listele clienților, chiar dacă și prețul acestora a crescut. Dacă la prima dezlegare la pește din acest an un kilogam de dorada costa până la 30 de lei, de Florii, astăzi la pescării era afițat un preț de 35 de lei pe kilogram. În ciuda tarifelor care au crescut, gospodinele ne-au spus că saramura, peștele prăjit cu mămăligă ori fript pe grătar și borșul de pește nu vor lipsi de pe masa de Flroii.

Tradiția spune că masa din ziua de Florii are puteri tămăduitoare și cine mănâncă pește se va lecui de orice boală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…