duminică, 21 iulie, 2024
Home DOTTO News NATO întărește apărarea la Marea Neagră

NATO întărește apărarea la Marea Neagră

de Andrei Cernat

NATO întărește apărarea în regiunea Mării Negre. La Summit-ul care a avut loc ieri la Bruxelles s-a decis înființarea de grupuri permanente de luptă în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Din fiecare grup de luptă fac parte militarii țării gazdă, la care se adaugă militari din țările contributoare.

Acești militari sunt conduși de o națiune-cadru. În cazul României, națiunea cadru va fi Franța. Misiunea principală a acestor grupuri permanente este de descurajare. Cei 30 de șefi de stat din NATO au mai decis intensificarea pregătirilor pentru eventualele amenințări chimice, biologice, radiologice și nucleare. Liderii NATO au mai acuzat Rusia de crime de război și au condamnat invazia în Ucraina. Tot ei au dat asigurări Ucrainei că vor continua să o sprijine în domeniul siguranței cibernetice. Nu a fost uitată nici China, căreia liderii lumii libere i-au cerut să nu acorde Rusiei ajutor economic sau militar. La finalul întâlnirii de ieri, șefii NATO au reafirmat faptul că vor apăra orice aliat așa cum prevede Articolul 5 al Alianței. În prezent, în România sunt circa 3300 de militari aliați, din care 1000 de americani.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult